Om mig

 

Att tillverka saker med mina händer och att

få vara kreativ är en stor glädje för mig.

 

 

Om AnnMarie

 

Måla har jag gjort i hela mitt liv. I början akvarell men efter att ha fått en låda full med glada pigment av en vän och efter att ha fått se hennes ikoner började även jag att måla ikoner. Det gjorde jag till och från under flera år. Senare var jag på en fantastisk konstutställning och kom därifrån med en tavla under ena armen och en anmälan till en konstkurs under den andra – Vedic Art. När jag målar använder jag akrylfärger – gärna tillsammans med oljekrita, tempera eller sand.

 

Utställningar jag har haft eller varit med på:

2009 galleri adesso, Stockholm

2013 Galleri Kocks, Stockholm

2015 samlingsutställning på Galleri T, Stockholm

2016 samlingsutställning på Galleri Hagström, Stockholm

2017 samlingsutställning på Galleri Qurinus, Köping

2017 samlingsutställning på Edsviken Konsthall, Sollentuna.

 

 

Jag har arbetat med akupunktur, massage och zonterapi i 30 år och de senaste 15 åren även med shamanhealing. Det shamanska arbetet kom in i mitt liv i början på 2003. Shamanskallrorna började jag tillverka något senare och det är ett fantastiskt roligt arbete! Att först leta vackra träskaft ute i naturen eller så kanske jag använder ett älgben som jag fått av en vän, som skaft. Sedan ska formen och eventuell färg på skallerhuvudet bestämmas och sen syr jag detta, monterar och dekorerar skallran med fågelfjäder, pärlor eller kanske bara ett läderband.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Både målandet och tillverkningen av shamanskallror är väldigt speciellt för mig. Det är en gåva och jag är mycket tacksam över att kunna ägna en del av mitt liv åt detta!